Introduksjon


Prinsippet er enkelt, behandlingen er enkel og reversibel, uten kirurgiske inngrep og med god vitenskapelig dokumentasjon! Et oralt søvn apparat skaper frie luftveier for deg, ved at underkjeven holdes i en fremskutt posisjon under søvn! Snorking og antallet pustestopp reduseres betraktelig. Resultat: Du blir mindre trøtt på dagtid, får mer overskudd, energi og livsglede! Når snorkingen reduseres hos deg,  får også din sengepartner en bedre søvn og hverdag.

Et oralt søvn apparat (snorkeskinne / apnéskinne) er festet til over- og underkjeve tennene, og fungerer slik at det holder underkjeven i en fremskjøvet posisjon. Det resulterer i at tungen flyttes frem og musklene bak i halsen strammes opp, luftveiene frigjøres og utvides - dette forhindrer snorkelyder og at vevet i svelget så lett klapper sammen slik at luft inntaket minskes eller hindres.

Bildet under viser hvor mye bedre luftpasasje man får bak i halsen når underkjeven holdes i en fremskutt posisjon (høyre).


Behandlingsformen er anerkjent og veldokumentert. Den blir fortrukket ved behandling av snorking og mild til moderat søvnapné i mange land, blant andre i Sverige, Tyskland, Australia og USA.

Resultater etter bruk av et oralt søvn apparat for fremføring av underkjeven under søvn:
Over 80% av pasientenes slutter å snorke med skinnen. Antallet pustestopp reduseres betraktelig. 9 av l0 benytter fortsatt sin skinne etter 2 år. Orale søvn apparat har god effekt etter mislykket kirurgi, samt mislykket CPAP-behandling!


Dette er en tilnærmet smertefri behandling! Har få bivirkninger, og er en helt reversibel behandling! (inget kirurgiskt inngrep nødvendig). 

Det er ikke nødvendig med henvisning fra lege før første konsultasjon hos Hønefoss Snorkeklinikk. Vi tar opp anamnese, tar en samtale rundt søvn, snorking og pustestopp basert på et enkelt to siders spørreskjema. Vi tar også et digitalt panoramarøntgen bilde av kjevene dine for å kontrollere tannstatus. Vi undersøker munnen din og tar foto av tenner og bitt. Du får instruksjon i bruk av et søvnscreenings apparat (ApneaLink) som du sover med hjemme i din egen seng påfølgende natt. Screeningen tar sikte på å undersøke ditt søvnmønster med tanke på muligheten for at du lider av en alvorlig pusterelatert søvnsykdom . Når du leverer apparatet tilbake til oss avleser vi og analyserer resultatet, deretter tar vi stilling til om du er en mulig kandidat for behandling med oralt søvn apparat (snorkeskinne / apneskinné). Viser screeningen at du muligens lider av en pusterelatert søvnsykdom henviser vi deg videre til privat spesialist i søvnmedisin for rask utredning og diagnostisering. Korrekt diagnostisering av en søvnsykdom er helt avgjørende for en vellykket behandling, derfor samarbeider Hønefoss Snorkeklinikk med spesialist i øre-nese-halssykdommer og søvnmedisin, dr. med. Olav Skatvedt. Sammen kan vi tilby en profesjonell behandling og oppfølging av deg som pasient.Hønefoss Snorkeklinikk ved Tannlege MNTF Ole-Martin Høgfoss
Besøksadresse: Sundgata 7, 3510 HØNEFOSS 
Postadresse: Sundgata 7, 3510 HØNEFOSS
Org.nr. 984 881 665
Telefon: 32 12 10 39
Web:
www.stoppsnorking.no e-post: post@stoppsnorking.no